Release AdminStudio Suite 2014

De nieuwe release van AdminStudio Suite 2014 helpt bedrijven om veel risico’s en inefficiënties te elimineren rondom de voorbereidingen van mobiele toepassingen voor de implementatie via gecentraliseerde processen en automatisering.

Stroomlijning Mobile Application Management
AdminStudio Suite 2014 verzekert dat toepassingen voldoen aan zijn (ICT) normen en werken binnen een bedrijfsomgeving door het volgen van best practice processen ter voorbereiding van fysieke, virtuele en mobiele toepassingen.

Naast het beheren van intern ontwikkelde mobiele apps met AdminStudio kunnen organisaties nu openbare storage links importeren van Apple® App Store en Google® Play en deze voorbereiden en beheren in overeenstemming met hun standaard Application Readiness processen.
Deze oplossing maakt het ook mogelijk voor ICT om automatisch metadata te halen van storage bestanden en app stores, zodat de distributie van mobiele apps iOS en Android naar AirWatch® Mobile Device Management en Microsoft® System Center 2012 Configuration Manager kan worden gestroomlijnd.

Test Mobile Apps voor Device Operating System (OS) Compatibiliteit
AdminStudio Suite 2014 maakt het mogelijk voor organisaties om compatibiliteitstesten van mobiele apps te automatiseren voor een foutloze implementatie in mobiele besturingssystemen en apparaten (zoals iPads®, iPhones en Android-telefoons). Dit om te kunnen verzekeren dat ze goed functioneren. Deze nieuwe mogelijkheden helpen de servicekwaliteit aan eindgebruikers te verbeteren en hun vertrouwen te versterken in zowel intern ontwikkelde mobiele apps als die van openbare app stores. ICT kan ook proactief helpen om bereidheid tot verandering te realiseren door gebruik te maken van nieuwe AdminStudio Suite 2014 tests die controleren op de mobiele app compatibiliteit met de iOS8 Developer Preview. Organisaties ontdekken zodoende vooraf welke apps gereed zijn voor de volgende iOS-update.

Mobile App Portfolio beoordelen voor riskant gedrag en naleving van organisatiebeleid
Mobiele apps zijn in staat om toegang te geven tot en het blootstellen van kritische en gevoelige bedrijfsgegevens. Dit zijn risico’s voor de bedrijfsveiligheid. Om dit probleem aan te pakken, kan AdminStudio Suite 2014 gedragsrisico (gevaar van bedrijfsveiligheid en privacy) aantonen op mobiele apps. De oplossing biedt geautomatiseerde processen die kijken in de mobiele app bestanden en API’s om te begrijpen welke functies van de app toegang geven op het apparaat, zodat apps die risicovol gedrag vertonen kunnen worden geïdentificeerd. Transparantie van deze gedragingen helpt bedrijven op gebied van managementbeleid in mobiele applicaties en om de configuratie van profielen op te stellen, zodat risico’s kunnen worden geminimaliseerd.

Leren kennen van Kenmerken & Gedrag van Mobile Apps
Strategisch gebruik van mobiele apps in de organisatie is opkomend, maar er is zelden institutionele kennis over hoe mobiele apps zich gedragen wanneer deze zijn geïmplementeerd en hoe dit gedrag kan worden aangepast aan het organisatiebeleid. AdminStudio Suite 2014 biedt nu geautomatiseerde processen die het mogelijk maken voor ICT om te kijken in de bestandeigenschappen en API’s van de mobiele app. Men kan vervolgens in kaart brengen wat de app voor toegang geeft op het apparaat, (d.w.z. camera, GPS) de mobiele app en OS instellingen beter begrijpen om vervolgens geschikte packaging- en implementatiebeleid vast te kunnen stellen.

Extra uitbreidingen
AdminStudio Suite 2014 biedt nu ook tests om de compatibiliteit van webapplicaties met Internet Explorer 11 te bepalen,en biedt ondersteuning voor VMware ThinApp 5.0 met nieuwe virtualisatie geschiktheidstests en conversiemogelijkheden. AdminStudio 2014 maakt het ook gemakkelijker en sneller dan ooit tevoren om Microsoft App-V 4.x virtuele applicaties te upgraden naar App-V 5.0.