Einde support Microsoft App-V 4.6

Vanaf 14 juli 2015 stopt de support voor Microsoft App-V 4.6. Na de release van App-V5 (2012) is er hard gewerkt de ‘kinderziektes’ op te lossen en de instabiliteit weg te nemen.

Nu de vernieuwde technologie van Microsoft App-V5 door de release van diverse servicepacks voldoende stabiel is en zich in de praktijk heeft bewezen start de uitfasering van versie 4.6.

Voor Helion IT, marktleider in applicatie packaging, is dit het juiste moment haar klanten en partners te adviseren hoe om te gaan met deze ontwikkeling in bestaande en nieuwe omgevingen.

De technologische verschillen tussen Microsoft App-V 4.6 en App-V 5:

  • Bij App-V 5 is geen Q schijf meer nodig
  • App-V 5 maakt gebruik van PowerShell
  • Dynamic Suite Composition is vervangen door Connection Groups.
  • App-V 5 sequenceskennen een ander bestandsformaat

Ons advies voor een bestaande omgeving: Kies voor een gefaseerde overstap van de oude naar de nieuwe versie. Voor omgevingen die al gebruik maken van de App-V 4 techniek bestaat er de mogelijkheid beide versies naast elkaar te gebruiken. Op deze manier wordt een ‘big bang’ scenario, met alle complicaties van dien, vermeden. Bij deze aanpak dient er wel rekening gehouden te worden met het (tijdelijk) draaiend houden van twee omgevingen. Daarbij kunnen beide virtualisatie omgevingen niet met elkaar communiceren.

De aanpak voor een omgeving waarin een start gemaakt wordt met virtualisatie is eenvoudiger. Nu App-V 5 zich voldoende heeft bewezen in onze projecten en managed service dienstverlening adviseren wij directe toepassing van de nieuwe technologie.

Voor vragen en/of advies wat betreft applicatie packaging projecten, managed service of inhuur van applicatie packaging specialisten zijn wij u graag van dienst.

U kunt hiervoor contact opnemen met Hans Belder (sales manager Helion IT).

Telefoonnummer: +31 6 81 61 51 62

E-mail: hans.belder@helionit.nl

Voor meer informatie: www.helionit.nl