ThinApp 5.0 – de nieuwe features in een duidelijk overzicht

VMware heeft versie 5 uitgebracht van haar applicatievirtualisatie product ThinApp. Met deze release is aangekondigd dat de levenscyclus van dit product is verlengd tot 5 jaar.cameleonstripeskopie

ThinApp is verkrijgbaar als standalone product en onderdeel van alle Horizon bundels en de Horizon Suite. Aangezien dit een nieuwe versie is, moeten gebruikers ook hun abonnement vernieuwen en ontvangen zij nieuwe licentiesleutels samen met de download via de bits op My VMware. Helion IT geeft in een kort overzicht de belangrijkste vernieuwingen weer.

Wat is er nieuw in ThinApp 5.0 ?
• ThinApp 5.0 biedt ondersteuning voor 64-bit applicaties en voor een extra besturingssysteem: Windows 8.1. Het is nu mogelijk om 64-bit applicaties te virtualiseren met behulp van hetzelfde packagingmechanisme zoals de vorige releases.
• Geoptimaliseerde architectuur: Inline hooking zorgt met behulp NTDLL.DLL voor een verbeterde toepassingencompatibiliteit en prestatie. Door gebruik te maken van deze laag is het mogelijk om zowel moderne als legacy-applicaties efficiënter te virtualiseren.
• Steun voor de integratie van AppSense personalisatie-instellingen tussen native en ThinApp versies van applicaties.
• Het is mogelijk om gevirtualiseerde Internet Explorer 10 (32- of 64-bit) te gebruiken. Houd in gedachten dat je IE 10 als een gevirtualiseerd pakket kunt inzetten of gevirtualiseerde plugins, zoals JRE’s binnen de IE 10 browser kunt beïnvloeden. Internet Explorer kan worden gebruikt op Windows 7 en 8, maar wordt momenteel nog niet ondersteund op Windows 8.1.
• Om u te helpen om gevirtualiseerde browsers en onhandige web apps te beheren, kan er gebruik worden gemaakt van de gepatenteerde ThinDirect technologie met verbeterde ADM en ADMX bestanden -beschikbaar in de ThinApp installatiemap- voor URL-gebaseerd beheer van standaard en gevirtualiseerde browsers.
• Virtualiseren van Office 2013 naar Windows 7 omgevingen als geleidelijk migratieplan of als een gestandaardiseerde installatie . Er worden nu packaging guides aangeboden:
Packaging guide voor ThinApp 5.x en Microsoft Office 2013
Packaging guide voor ThinApp 5.x en Microsoft Office 2010