ThinApp ondersteunt Windows 8 in versie 4.7.3

thinapp2Met het vrijgeven van versie 4.7.3 heeft ThinApp voor het eerst officieel ondersteuning toegevoegd voor het packagen en uitrollen van virtuele applicaties op Windows 8. ThinApp packages kunnen dus vanaf nu op het hele spectrum actieve Windows besturingssystemen – van XP tot en met 8 64-bits – worden aangeboden. Ondersteuning voor 64-bits applicaties staat echter nog op de planning voor een toekomstige release.

Deze nieuwe technologie is tegelijkertijd toegepast op “ThinApp Factory”, een zogenaamd “fling” programma van VMware. Een fling wordt door VMware omschreven als een tool die zonder ondersteuning wordt aangeboden voor hobby en experimentele doeleinden. Met Thinapp Factory kan het maken van virtuele packages worden geautomatiseerd. Tevens biedt de tool de mogelijkheid om bestaande fysieke silent .msi installaties over te zetten naar ThinApp.

Het overzetten van bestaande ThinApp paketten zou volgens VMware slechts een kwestie zijn van openen en vervolgens opslaan in de nieuwe versie van de packager.